blocs Amics

dimarts, 23 de juny del 2015

Sinyuku, Shibuya, Akihabara...

Ahir, mig mort de son, us comentava que Tòkyo és desconcertant i, avui, amb una mica més de coneixement de causa, ho ratifico. Aquí és molt difícil orientar-se, i tinc la impressió que la majoria dels habitants de la ciutat tampoc saben massa bé on són els carrers que no freqüenten. És molt divertit veure com, per fer qualsevol indicació, treuen el seu Smartphone i, després de remenar-lo sense pressa, ens ensenyen el resultat de la seva recerca que, en molts casos, està a cinc minuts caminant.

Tòkyo és una ciutat multinivell: vianants, edificis, autopistes, avingudes i trens passen i conviuen amb la més absoluta de les armonies caòtiques davant l'estupor al·lucinat del visitant. Sort que la gent és extraordinàriament amamables, i són capaços d'acompanyar-te un bon tros encara que els vingui a contrapeu.

Tòkyo és una ciutat on tot parla. Els semàfors emeten un so d'ocell quan es posen verds, i si el creuament és complicat, una veu típicament Manga adverteix de com cal travessar-lo (cal dir que aquí se circula per l'esquerra). Des de les botigues, grans o petites, la megafonia dispara anuncis i música, i tot es barreja en un poti-poti de melodies senzilles i de veus que, tanmateix, conformen un paisatge sonor gens molest.

Tòkyo fa olor de net, de curry i altres espècies, perquè hi ha molts restaurants i xiringuitos de carrer, de nou, de perfum subtil, de vida... I és que les riuades de gent que transiten per les avingudes, per les estacions de tren i metro, la fan percebre viva i dinàmica com poques ciutats.

Si això hi afegim que cada barri té una personalitat pròpia i molt marcada, que les botigues no tanquen al migdia i que per tot arreu hi ha gent que es creuen i entrecreuen respectant-se amb tota normalitat, sense empentes ni discusions, no és estrany que aquesta sigui una ciutat que enganxa!


4 comentaris:

Unknown ha dit...

Després de conèixer Tókio de cap a peus, segurament ara deus estar camí d'una altra ciutat, oi? Què són aquests noms o aquestes paraules que has posat al principi? Vaja que ja domines el japonés!!

Spock ha dit...

Sí, sí quq sóc ja en un altre lloc, però de Tòkyo no en cone ni la centèssina part!

Per cert, amb l'aplicació mòbil no sóc capaç de posar musiquetes, ni fotos ni res. També, i això és cosa de Voice Over, és gairebé impossible corregir el text ja escrit, aixi que us demano disculpes per les errades.

Spock ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Collons!, Santi, quina ciutat més moguda. Per el que dius, és una barrege de tecnologia i actituds mot clásiqués de correcció. Vaja, que no deu ser normal sentir el nom del porc entre la gent. Segur que tens Wifi a tota reu, fins i tot al wàter.
Bé, teniu pensat agafar el "Tren Bala"?. Per cert, que neu a peu tot el dia?, et veig molt cansat.
una abraçada from Catalònia.
Armand